onsdag 2 september 2009

Recidiverande depressioner


Jaha, så var jag tydligen inte bipolär ändå. Nu senast talade dem om "recidiverande depression", återkommande depression, fast jag vet inte om det är en diagnos eller inte; "det spelar ingen roll, det viktigaste är att du mår bra" var det korta svaret. Nu fattar jag ingenting. Jag visar tydligen tecken på bipolär och får bipolärmediciner (tom litium) istället för antidepressiva. En endaste hypoman period om fyra dagar skulle göra mig bipolär, har jag inte haft det? Nåja vem vet. Hon hade läst min bok och fann inga tecken på mani, kul att hon läst. =) Beställde hem min journal så får jag se hur de funderar kring mig, jag minns ju aldrig detta ändå, trots att jag sitter och skriver i min bok för att minnas.

Läkaren säger att jag visar bra tecken, sedan jag nu fått Zyprexa och Sobril, nu är jag bara rädd för viktuppgången som är så vanlig vid Zyprexa och litium, hoppas att jag är en av de fyra av fem som slipper det, jag är tjock nog redan nu. Ät inte fet mat säger hon, jag som inte kan något om vilken mat som är hälsosam. Mycket lax får det bli. Bra tecken är fler, jag ser färger starkare, vaknar utvilad, var lugn på bröllop, tänker rakt (mindre hjärnkaos) och har mindre ångest! Mindre zombie på Zyprexa än på Cisordinol och SU-tankar inte lika starka och frekventa.

Jag fick göra MADR-S depressionstest (26 p), hopelessnesscale och SSI, självmordsriskpapper (8 nu, 23 som värst). Gjorde dem senast när jag var inlagd i juni i fjol, stor skillnad på resultaten. Jag skulle dra ner på Theralenet sa hon, synd, Theralen är min vän. Hoppas Sobrilen gör sitt jobb, den verkar göra det ännu. Det svåra nu är att hålla koll på tider för medicinerna:

08 Lithionit, Concerta, Lamictal, Sobril
12 Sobril
17 Sobril
20 Lithionit
21 Zyprexa, Sobril, (Imovane)

3 kommentarer:

 1. Vad jobbigt när läkarna och psykologer skall ändra på sig. Då kunde dom ju hålla tyst tycker jag.

  SvaraRadera
 2. " Det spelar ingen roll, det viktigaste är att du mår bra" Självklart spelar det en roll vilken diagnos man får! Behandlingen är ju olika och det är vigtigt att du själv kan hänga med i det som händer!
  När det gäller maten... Ät mycket grönt och kolla fethalten på det kött eller den fisk du köper. Forsök, även om det kan vara svårt att komma igång, att röra på dig. Du kan gå/cykla en tur på 1 time varje dag om du orker, eller gympa hemma. Forsök att äta frukt istället för godis.
  Du verkar mycket medveten om din egen situation. BRA! Då är hälften av fighten över!!
  Stort kram!

  SvaraRadera
 3. Hej! Hittade din blogg genom sökande på concerta. :D Har både diagnos bipolärsjukdom och ADHD. Har inte heller haft några hypomana perioder förutom en vår. Fick lithium och började må mycket bättre. Man går inte upp så mycket av lithium men däremot av benz......Gick upp 15 kg. När jag slutade med det tappade jag det mesta. Nu med ytterligare en diagnos så har jag tappat alldeles för mycket. Concertans biverkningar är det värsta jag varit med om. Hoppas allt löser sig för dig!

  SvaraRadera