torsdag 20 augusti 2009

Concerta


Idag steg jag upp efter bara sju timmars sömn, kom inte i säng i tid då jag sovit 20 timmar dygnet före och jag behövde gå upp för jag skulle på psyk för Concertautvärdering. Concerta är en medicin mot ADHD och eftersom den är potentiellt beroendeframkallande så måste man gå på utvärderingar, först två veckor efter man fått medicinen eller höjt, sen efter varje halvår, numera är det en gång i året om man har en stabil dos.

Det är trehundra frågor att svara på; Vad gör du på dagarna? Har du någon sysselsättning? Hur mycket sover du? Är du hyperaktiv? Är du impulsiv eller aggressiv?Har du struktur i livet? Är du distraherbar? Har du svårt att somna? Vaknar du tidigt? Har du illamående? Tics? Muntorrhet? Är du orolig eller nervös? Är du nedstämd? Upprymd? Har du darriga händer? Är du fumlig? Har du hallucinationer eller vanföreställningar? Jag hade blodtryck på 115/80, Puls på 93 (jag fick det till 98) och 88,9kg... Fat? So? Jag måste gå ner i vikt... imorrn... :)

Jag var duktig och köpte inte en Hello Kittymapp för 69,90kr, men gick ut och köpte lasagne på Bakfickan. Jag lånade "Född på en blå dag" på biblioteket, en självbiografi av David Tammet som har aspergers syndrom och savantsyndrom. Sedan gick jag till bokhandlarna och köpte "Nu måste jag sluta: Avskedsbrev" (självmordsbrev) och Kleines bokantikvariat och köpte en bok om retorik och att tala inför folk, jag övar mig inför att jag skall tala om asperger på hab senare i höst. Nu sitter jag hemma på balkongen, läser och gnager på ärtebockar.