onsdag 26 augusti 2009

Bipolär 2


Var hos läkaren igår, till mina Concerta och Lamictal skall jag nu även äta Zyprexa, Lithionit (litium) och Sobril, sedan har jag Theralen, Atarax och Imovane vid behov. Sedan fick jag en bipolär 2-diagnos på köpet också. "Från och med nu kommer jag behandla dig som om du var bipolär", hoppas nu inte att jag blir tjock som man tydligen lätt blir av Lithionit och Zyprexa. Några går ned i vikt, men på Zyprexa går fler ön en av tio upp i vikt rätt markant, på Lithionit något mindre. Övervikt har jag redan så det vill jag inte ha mer.

Jag har inte tagit min första tablett Lithionit än, jag skall ta blodprov och så innan hos en sköterska. Läkaren sa att det är viktigt att dricka mycket vatten, speciellt om man är spysjuk eller har diarre, annars kan koncentrationen salt (litium) bli för hög och det är inte bra för njurarna. Lithionit skall man ta två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, med 12 timmars intervall; tex 08:00 och 20:00. Kanske får detta mig att få bättre dygnsrytm också? Kan ju hoppas. :)

De ringde från psyk i morse för att höra hur jag mådde! :) Det blev lite strul med att få ut mina mediciner igår, så läkaren bad dem ringa mig idag för att höra om jag fått ut och tagit mina Zyprexa. Jag mår rätt bra, inga självmordstankar för tillfället som jag brukar få med ångesten. Jag fick Sobril, var lite tveksam till benso då man kan bli beroende, men hon sa att jag behöver dem nu, så skall ta minst 4-5 st per dag enligt paketet. Skönt att ha minskad ångest.

1 kommentar:

  1. Jag har tidigare gått på liknande mediciner (dock jag förstår inte varför du har atarax som behov medicin när du har cybril- atarax är ju som sukkerbitar i jämförelse ju). Men det fungerade inget vidare, utan de destruktiva tankarna förstärktes gradvis över tid (3 månader), fick sedan venlafaxin som jag är mycket nöjd med- min kroniska ångest är inte lika kraftig längre= mindre behov av cybril- så det kan vara ett tips att prata med din läkare om.

    Annars har jag som dig theralen, samt även zopiklon eller vad den kallas (insomningsmedicin).

    Vänliga hälsningar,
    "Safek" på AF (aspergerforumet).

    SvaraRadera